Brinemo o svojem zdravlju

Brinemo o svojem zdravlju

Objavljeno, 16. listopada 2019.

Potaknuti sve većom potrebom za tjelesnim aktivnostima ovih dana smo u sportsko – rekreativnim aktivnostima. Tako smo u utorak, 15.10.2019. povodom Svjetskog dana pješačenja proveli veći dio prijepodneva u šetnji našim mjestom. Iz vrtića su krenule sve četiri odgojne skupine djece, svako na svoju rutu prema mogućnostima i kondicijskoj spremi. Najmlađa skupina „Srčeka“ je napravila „veliki“ krug oko našeg vrtića, „Ribice“ koje su malo starije šetale su sportskim parkom u okolici vrtića, dok su „Cvjetići“ napravili poprilično veliki krug po selu i pedometrom izbrojili čak 8000 koraka. Šetnja kroz čak 8 ulica bila je vrlo edukativna jer su šetajući uočavali promjene u prirodi, vidjeli razna prijevozna sredstva, ponavljali pravila ponašanja u prometu, prepoznali poznate građevine u našem mjestu, imenovali životinje koje su susretali putem te još mnogo, mnogo toga. „Leptirići“ su odšetali do željezničkog kolodvora gdje su ispratili vlak za Zagreb, a uspjeli su i razgledati kolodvor te su vidjeli kako se pomiču skretnice, spuštaju rampe, obavljaju razgovori s vlakom i sl.. Prepuni dojmova izbrojili su „samo“ 6500 koraka, ali usput naučili nešto novo o željezničkom prijevozu. U svom krugu kroz selo neka djeca iz obje skupine su prošla pokraj svojih kuća i ponosno ih pokazivala svojim prijateljima, a uspjeli su saznati i koje su kuće od njihovih odgojiteljica.

U srijedu, 16.10.2019. nastavili smo sa sportskim aktivnostima tako što smo ugostili prvostupnicu fizioterapije Mateju Marić, koja je djeci predstavila svoje zanimanje te s njima razgovarala o važnosti pravilnog držanja tijela i svakodnevne tjelovježbe, prezentirala masažu tijela u kojoj su se kasnije okušala i sama djeca, a mali flasteri, odnosno kineziološke trake su izazvale posebno oduševljenje. Susret nam je dogovorila i podržala svojim prisustvom naša vanjska suradnica magistra sestrinstva Senka Brodarić Adaković.

U holu vrtića smo svi zajedno pod vodstvom fizioterapeutkinje Mateje vježbali vježbe oblikovanja i istezanja te se okušali u poligonu za motorički razvoj. Smijeha i veselja nije nedostajalo, ali i saznanja da je iznimno važno redovito vježbati kako bi očuvali svoje zdravlje i kvalitetu života.