Američka jezična igraonica u našem vrtiću

Američka jezična igraonica u našem vrtiću

Objavljeno, 12. srpnja 2019.

U našem vrtiću je u protekla tri tjedna, točnije od 24.6. – 12.7.2019., mladi student i  volonter  Woodrow Davidson  iz  Santa  Barbare u Kaliforniji provodio radionice na engleskom jeziku. On je samo jedan od američkih studenata koje Sunny Village Kamp u Jagnjedovcu, putem američke studentske organizacije Learninig Enterprises, ugošćava već 18. godinu za redom, a cilj joj je u što više zemalja svijeta organizirati boravak studenata prestižnih američkih fakulteta radi upoznavanja lokalne kulture i međukulturalne razmjene.

Woodie je raspoređen u Virje gdje je tri tjedna boravio kod obitelji Zalar, a u prijepodnevnim terminima je provodio besplatne radionice za vrtićance i školarce. Cilj radionice je bio djeci i mladima u Virju pružiti mogućnost besplatnog učenja engleskog jezika kao i upoznavanje s američkom kulturom.

Nakon  tri  tjedna  druženja  i  učenja  engleskog  jezika  u  sklopu  radionice na engleskom jeziku, za kraj druženja s djecom  polaznicima  radionice  pripremio  je i kratak  program za roditelje  kako bi  vidjeli  što  su  sve  radili,  pjevali, naučili. Na završnu priredbu stigli su i predstavnici Sunny Village Kampa, gđa. Helena Hećimović i g. Gordan Knežević s ostalim studentima koji su smješteni u Jagnjedovcu.