Projekt “Vesela farma”

Projekt “Vesela farma”

Objavljeno, 9. veljače 2021.

Početkom pedagoške godine mješovita odgojna skupina “Ribice” započela je provoditi projekt “Vesela farma”. Ciljevi projekta su stjecanje i proširivanje znanja o životinjama, razvoj svijest o važnosti životinjskog svijeta te razvoj ljubavi prema životinjama. U realizaciji projekta provodili su aktivnosti kojima su djecu upoznavali s karakteristikama pojedinih domaćih životinja i načinom ishrane životinja. Kroz edukativne sadržaje proučavali su životni tijek životinja i njihovo okruženje. Tijekom godine izradili su didaktički stol “Vesela farma”  pomoću kojeg su djeca kroz igru učila i upoznavala život na farmi, „hranila“ životinje i brinula se o njima.

           

Proširivali su i obogaćivali dječji rječnik novim riječima te poticali govorno stvaralaštvo kroz recitacije, pjesme, priče, zagonetke i dramatizacije.

Obilježavajući Mjesec hrvatske knjige izradili su veliku knjigu “Knjiga o veseloj farmi” koju su postupno nadopunjavali upoznajući nove životinje koje obitavaju na farmi.

          

Poticali su i razvijali dječju maštu i kreativnost kroz likovne aktivnosti različitim tehnikama i materijalima.

          

Kroz protekli period za djecu su izrađene i razne didaktičke igre kojima su djeca razvijala koordinaciju oko-ruka kroz rješavanje problemskih zadataka – povezivanjem životinja prema broju, veličini, boji te načinu ishrane.

Odgojiteljice su također, nudeći im razne slagalice, umetaljke i memory igre, poticale razvoj djetetovih logičkih sposobnosti i pamćenja.

           

Veliko oduševljenje kod djece su izazvale imitativne igre u kostimima životinja s farme uz koje su usavršavali razne oblike kretanja kroz oponašanje glasanja i kretanja životinja u tjelesnim aktivnostima.

           

Budući da djeca i dalje pokazuju veliki interes za temu projekta “Ribice” nastavljaju s raznim aktivnostima i u  narednom periodu.

 

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji u nastavku: