Održana Vrtićka virovska prkačijada

Održana Vrtićka virovska prkačijada

Objavljeno, 14. svibnja 2018.

Dana 11. svibnja 2018. u sklopu „Virovske prkačijade“ u vrtiću je održana „Vrtićka virovska prkačijada“ koju su stihovima „Kolač od sreće“ i pjesmom „Lepo naše belo Virje“ otvorila djeca starije odgojne skupine.

Otvorenju su prisustvovali načelnik g. Mirko Perok koji se prigodno obratio i otvorio manifestaciju, zatim članovi stručnog i organizacijskog povjerenstva na čelu s predsjednikom g. Draženom Đuriševićem, dok su nam se kroz samo natjecanje i druženje u vrtiću pridružili i drugi dragi gosti, dožupan g. Ratimir Ljubić te gostujući kuhari iz Armenije, Malte, Albanije, Velike Britanije, Rusije i Hrvatske.

Nakon natjecateljskog dijela gđa. Marina Paleka, promotorica kulinarstva Podravke d.d., održala je radionicu izrade slastičarskih dekoracija.

Kako bi se Vrtićka virovska prkačijada mogla održati i ove godine vrlo rado odazvali su se predstavnici DV Bregunica Novo Virje, DV Fijolica Novigrad Podravski, DV Maslačak Đurđevac, DV Lastavica Peteranec, DV Bubamara Kalinovac, DV Pčelica Molve i naravno domaćeg vrtića Zrno iz Virja.

Njihov zadatak je bio da kroz pola sata izrade Kokosove kiflice kao zadani prkač, a nakon toga predstave i prkač koji su sa sobom donijeli prema vlastitom izboru.

Ocjenjivačko povjerenstvo u kojem su ove godine bile Mimoza Balla, slastičarka iz Tirane te potpredsjednica svjetske organizacije Kuhari bez granica, Matea Mandir McConnell, gastronomka, zagrebačka Amerikanka i Jasna Šignjar, predsjednica Društva žena Virje, odlučile su da su svi vrtići zaslužili neku nagradu. Tako su nagradu za najoriginalniji prkač dobili vrtićanci iz Bregunice Novo Virje, za najuredniji Fijolice iz Novigrada Podravskog, najljepši prkač je bio iz DV Maslačak iz Đurđevca, najfiniji prkač imali su domaćini iz Zrna Virje, najčokoladniji je bio onaj iz DV Lastavica iz Peteranca, najscifraniji prkači su bili iz DV Bubamara Kalinovac, dok su Pčelice iz Molvi imale najprhkije i najkompliciranije prkače.

Kroz cijelo vrijeme trajanja Vrtićke virovske prkačijade zabavljao nas je i medvjedić Lino koji nas je sve rasplesao i počastio s puno slatkih paketića.

Bogatu fotogaleriju možete pogledati ovdje:

Vrtićka virovska prkačijada 2018.